Tort Masina cu ciocolata

de Andrews in Torturi, 26 Dec 2014 | 5285 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit in urma vizitei facuta de Mama unui bun prieten de al sotului meu, bine inteles ca vizita a avut ca scop rugamintea de a face un tort pentru unul din nepotii ei pe nume de Lucian - Stefan care implineste frumoasa varsta de 12 ani chiar in ziua de sf. Stefan.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 esenta de rom
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru crema folosim urmatoarele:
  • 1 litru de lapte
  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 50 gr. unt
  • 100 gr. frisca
  • 1/2 esenta de rom
  • pentru ornat am folosit
  • 300 de gr.de frisca
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Masina cu ciocolata:

Intai si-ntai pune-ti sufletul in ceea ce faci

Batem ouale bine pana isi maresc volumul, apoi punem zaharul vanilat, zaharul si esenta de rom si amestecati cu mixerul la viteza mare pana se ingroasa, adaugati uleilul si amestecat din nou timp de 1-2 minute, adaugati faina, praful de copt si cacao acestea din urma le amestecati cu spatula de silicon.

Impartiti compozitia in 2 portii egale (eu am  forma de masinuta) una in forma si cealalta portie intr-o forma rotunda 26x26, incalziti cuptorul si dati-le la cuptor pana faceti testul cu scobitoarea.

Cat blaturile le-ati bagat la cuptor faceti crema in felul urmator:

Puneti  laptele intr-o oala, adaugati galbenusurile, zaharul, esenta de rom, cacao si mixati-le bine sa nu fie cocoloase, apoi puneti pe foc mediu si amestecati cu un tel para pentru a nu se lipi. Dupa ce s-a ingrosat si a capatat consistenta dorita o dati pe margine masinii si adaugati untul, amestecati bine pana se omogenizeaza untul si adaugati frisca lichida apoi o lasati la racit.

Daca ati terminat cu crema puteti trece la sirop pentru a insiropa blaturile. Eu am folosit 150 gr. de zahar si 2 cani de apa si 1 plic de cappucino. Puneti apa la fiert, adaugati zaharul si lasati sa se topeasca zaharul, apoi puneti plicul de capucino si opriti focul.

Cu toate acestea pregatite incepeti sa asamblati tortul:

pasul 1 blatul pe care l-am copt in forma l-am taiat in trei si am avut doua straturi de crema de ciocolata 

pasul 2 blatul rotund l-am taiat in doua si am pus doar un strat de crema 

Cele doua asamblate le-am lasat la racit timp de 1 ora apoi puneti masinuta peste tortul rotund, decorarea ramane la imaginatia voastra.

TIPS-URI

1

adaugati esenta de vanilie si un plic de zahar vanilat si frisca va avea un gust mult mai placut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masina cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun